Inspiratie opdoen m.b.v. social media

Social media kun je tegenwoordig eigenlijk overal voor gebruiken. Dit artikel zal gaan over het inspiratie opdoen via social media, het geïnspireerd raken door de dingen die we daar voorbij zien komen!

Eten

Je hebt ze vast voorbij zien komen op Facebook, van die korte filmpjes waarin een kleine maaltijd wordt bereid en/of waarin kooktips worden gegeven. Het ziet er bijna net zo makkelijk uit als het koken uit een maaltijdbox. De filmpjes waar we vooral op doelen zijn filmpjes van Tasty. In filmpjes die ongeveer rond de 3 minuten duren wordt een leuk en creatief gerechtje bereid. Vaak zijn dit dan dingen als pizza-broodjes of zoete gebakjes. Werp hier vooral eens een blik naar! Verder zie je op Instagram ook steeds vaker dat er foto’s en filmpjes worden gedeeld van eten. Vaak mooi gepositioneerd, waardoor het er erg stylish uitziet. Ook dit is dus een platform waar je veel inspiratie vandaan zou kunnen halen.

Kleding

Dan, kleding… Op Instagram en Facebook zien we dagelijks allemaal leuke outfits en kledingstukken voorbij komen. Er is een golf aan ‘mode-meisjes’ die erop los blogt. Als je in de Google zoekbalk ook maar iets intypt over mode, heb je een ruime keuze uit verschillende blogs. De ene fashionblog is wel aanzienlijk beter dan de andere. Op Instagram zijn er veel accounts die enkel en alleen over mode gaan. Volg er zo veel als je wilt, en laat het inspiratie op doen beginnen!

Kunst

Internet en social media is ook een uitputtelijke bron aan inspiratie wat betreft kunst. Ook hier over zijn talloze blogs. Het is erg leuk om hier een beetje rond te snuffelen. Daarnaast bespaart het natuurlijk geld wanneer je in plaats van het kopen van een museumkaartje, de expositie online kunt zien. Of dit net zo leuk is, mag je natuurlijk zelf bepalen.

Leave a Reply

Your email address will not be published.